Szájsebészet

A szájsebészeti beavatkozások erős lokális érzéstelenítésben történnek.

A leggyakoribb sebészeti feladatok köré tartoznak, az egyszerű és bonyolultabb fog és foggyökér eltávolítások, elakadt, előtörni nem tudó bölcsességfogak eltávolítása és a gyökércsúcs rezekciós műtét.

Manapság egyre gyakoribb problémát okoznak az előbújni nem tudó bölcsességfogak, amelyek komoly szájüregi gyulladásokat, a fogak torlódását, illetve a szomszédos fogak sérülését okozhatják.

Ilyen esetben szájsebész munkatársaink a fogat akár műtéti feltárásban is képesek eltávolítani.

Gyökércsúcs rezekciós (gyökércsúcs eltávolító) műtétre abban az esetben van szükség, amikor a fog gyökere körül kialakul egy krónikus gyulladás, amely gyökércsúcsi granulóma vagy ciszta képében jelenik meg. Ilyen esetben ezeket az elváltozásokat műtéti keretek között kell eltávolítani a csontból, ellenkező esetben, ha a folyamatot nem állítjuk meg, az a fog elvesztését, és a környező csont jelentős károsodását, gyulladását eredményezheti.

Lehetőség van a kialakult csonthiány speciális csontpótló anyaggal való feltöltésére, illetve az inkomplett gyökértömés retrogád úton való befejezésére, így csökkenthető vagy elkerülhető az elváltozás újra kialakulása, recidívája.

Szájsebészeink minden esetben ellátják Önt megfelelő instrukciókkal a gyógyulási időszakra vonatkozóan.